Παρασκευή 7 Απριλίου 2017

Αγαπημένα Βιβλία που Αξίζουν να τα Διαβάσετε

Περίληψη
«Ήθελα να σου πάρω ένα ρολόι για να θυμάσαι κάθε ώρα και λεπτό πόσο σ’ αγαπώ». Ο Μάρκος έσυρε το δάχτυλό του στην πλατινένια αλυσίδα. «Στο ρολόι αυτό βρίσκεται όλη η αγάπη μου – όλη, ακούς;». Σε μια ονειρική παραλία ανθίζουν το καλοκαίρι οι λευκές ορχιδέες της άμμου.  Και στο εύφορο κτήμα δίπλα στην ακτή μεγαλώνουν τέσσερις αχώριστοι φίλοι: ο Νικηφόρος και η Έλλη, δίδυμα αδέλφια, παιδιά του κτηματία· η Φιλιώ, κόρη του θυρωρού του κτήματος· κι ο Αντώνης, γιος ενός φτωχού ψαρά. Οι ακατάλυτοι δεσμοί που τους ένωσαν από τα παιδικά τους χρόνια τούς συνοδεύουν στα πρώτα εφηβικά σκιρτήματα, αλλά και ως ενηλίκους, όταν η Έλλη αποφασίζει να θυσιάσει τον μεγάλο έρωτα της ζωής της για να διασφαλίσει το μέλλον του αδελφού της, ενώ η Φιλιώ υποφέρει βουβά από τον χωρίς ανταπόδοση έρωτά της για τον Νικηφόρο. Αμείλικτα παιχνίδια της μοίρας και ραδιουργίες αδίστακτων ανθρώπων οδηγούν σε χωρισμούς, προδοσίες και ατυχήματα με τραγικές συνέπειες∙ ωστόσο, σε κάθε σκληρή δοκιμασία υπάρχει πάντα ένα ανεκτίμητο στήριγμα: η αγάπη σε όλες τις μορφές της – ερωτική, αδελφική, φιλική, μητρική. Γιατί η αληθινή αγάπη είναι σαν τη λευκή ορχιδέα: ριζωμένη γερά στην άμμο, αψηφά τα καταστροφικά στοιχεία της φύσης και τα αδέξια ποδοπατήματα των ανθρώπων κι ανθίζει ξανά με το πρώτο φιλί της άνοιξης.
Λίγα Λογία Από Εμένα
Για έμενα η Καίτη Οικονόμου ήταν από της καλύτερες συγγραφείς, που είχα την τιμή να μου πέσει βιβλιο τους στα χέρι μου. Η Λευκή Ορχιδέα ήταν το πρώτο και  αγαπημένο μου βιβλιο της. Το διάβασα μονορούφι και δεν βαρέθηκα ούτε μια στιγμή. Είναι ρομαντικό, αγωνιώδες άπλα υπέροχο. Σε ταξιδεύει από την πρώτη κιόλας σελίδα, με κάθε περιγραφή και σε κάνει να ονειρεύεσαι κάθε σημείο που αναφέρεται η συγγραφέας ,να ζεις την κάθε στιγμή μαζί με τους πρωταγωνιστές του βιβλίου! Το προτείνω ανεπιφύλακτα!
Περίληψη
Κωνσταντινούπολη… Ιστανμπούλ… Βασιλεύουσα…
Με όποιο όνομα κι αν την πεις, μία είναι η Πόλη∙ μαγική, μοναδική, υπέροχη, βαφτισμένη στα μυστήρια της Ανατολής!
Στον τόπο αυτό γεννιέται η Θεανώ. Μια κοπέλα που κουβαλάει μέσα της κάτι από τη μαγεία της Πόλης και κάτι από το ανυπότακτο πνεύμα της. Η Θεανώ θα μεγαλώσει, θ’ αγαπήσει και θα παντρευτεί. Τη νύχτα της 6ης Σεπτεμβρίου 1955, θα βρεθεί μέσα στη δίνη των Σεπτεμβριανών. Μια μαύρη σελίδα στην Ιστορία των Ελλήνων της Πόλης γράφεται με το αίμα πολλών. Θύμα της αγριότητας των Τούρκων και η Θεανώ. Όταν θα συνέλθει, τίποτε δε θα είναι πια όπως παλιά. Μια λύκαινα θα γεννηθεί εκείνο το βράδυ και όποιος από δω κι εμπρός την πλησιάσει για να της κάνει κακό, θα γίνει κομμάτια από τα κοφτερά της δόντια.
Δέκα χρόνια μετά, η Θεανώ θα ζήσει τον εφιάλτη της απέλασης στην Ελλάδα και τον πόνο του ξεριζωμού, και θα έρθει αντιμέτωπη με το ρατσισμό και την καχυποψία. Η λύκαινα θα ξυπνήσει και πάλι, και όσοι έφταιξαν θα πληρώσουν ακριβά. Ή μήπως θα πληρώσουν και αθώοι;
Μια ιστορία για μια γυναίκα που βίωσε την αγάπη και το μίσος, κι έγινε αγρίμι για χάρη των αγαπημένων της.
Λίγα Λογία Από Εμένα
Δεν έχω λόγια, πάνε τόσα χρόνια που το έχω διαβάσει κι όμως ακόμη θεωρώ πώς είναι από τα αγαπημένα μου. Ξενύχτησα να το τελειώσω και τα συναισθήματα ήταν τόσο έντονα και διαδέχονταν διαρκώς το ένα το άλλο, δεν ήξερα τι έπρεπε να νιώσω πρώτα... Οργή.... Συμπόνια... Αγανάκτηση... Οίκτο... είναι από τα βιβλία που κάποια στιγμή θα ξαναδιαβάσω σίγουρα. Όσες φορές και αν το διαβάσεις.... θα νιώσεις τα ίδια συναισθήματα! Είναι λυπηρό, για όλους αυτούς τους ανθρώπους, που όπου και αν βρίσκονταν ήταν. Ήταν ξένοι.

Περίληψη
"... κι αφού, όπως λες, η γιαγιά σου ξέρει τι σας γράφουν τ' άστρα, γιατί δεν προσπαθείτε να το αποφύγετε, να το αλλάξετε;"
"Γιατί δεν κάνει ν' αλλάζεις αυτό που σου γράφουν τ' άστρα. Πίσω του έρχονται χειρότερα αν το αποτρέψεις. Και τότε τ' άστρα κλαίνε".
"Κλαίνε; Γιατί;"
"Κλαίνε για μας!"

Ο σαραντάρης Ελληνοαμερικανός έμεινε σιωπηλός. Η δεκαεπτάχρονη Ρουμάνα τσιγγάνα τον κοίταζε σοβαρή... Πενήντα χρόνια μετά, η μοίρα έμελλε να παίξει με τις ζωές δύο νέων ανθρώπων. Του νεαρού επιτυχημένου Ελληνοαμερικανού Στέφανου και της όμορφης, μυστηριώδους Κασσάνδρας.

Η μοιραία συνάντησή τους άλλαξε τραγικά τη ζωή τού Στέφανου, γιατί η Κασσάνδρα θέλησε ν' αλλάξει αυτό που έγραψαν τ' άστρα.
Όταν όμως κλαίνε τ' αστέρια...

Λίγα Λογία Από Εμένα

Ήταν το πρώτο βιβλίο της κυρία Μανιάτη που έπιασα στα χεριά μου. Είναι πολύ καλό μυθιστόρημα, καλογραμμένο με ζωντανούς χαρακτήρες και αναλυτικές περιγραφές των γεγονότων. Εξαιρετικά συγκινητικό. Κρατά αμείωτο το ενδιαφέρον του αναγνώστη από την αρχή ως το τέλος. Δεν μπορούσα να το αφήσω από τα χέρια μου, το διάβασα σε μια μέρα. Δεν περίμενα τέτοιο τέλος, στην αρχή δεν είχα συμπαθήσει καθόλου τη Κασσάνδρα, αλλά στο τέλος με ξάφνιασε που το μίσος που έτρεφε για το Στέφανο μετατράπηκε σε αγάπη... συγκινητικό, ανατρεπτικό και καθόλου προβλέψιμο τέλος. Το συνιστώ ανεπιφύλακτα!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Powered By Blogger